Książka kucharska w sieci

Książki kucharskie nie są już używane. Obecnie w poszukiwaniu inspiracji na zdrowy posiłek korzystamy z Sieci.

Tu przeczytamy, jak zjeść pysznie, bez długiej walki przy kuchence.

W Sieci znajdziemy wszystko. Jeżeli mamy ochotę przygotować już mus jabłkowy, musimy jedynie poprosić o przepis wyszukiwarki internetowe. Przekąski, dania makaronowe już sprawdzone przez internautki można pewnie brać na warsztat, tym bardziej, że składniki są właściwie dopasowane.

Sałatka z rukolą
Masłową sałatę ostatnio zastępuje rukola. Ma raczej charakterystyczny aromat, który nie każdemu odpowiada. Za to w dobrym połączeniu jest po prostu pyszna.

Składniki: rukola, pieczarki, marchewka, kukurydza, olej rzepakowy, orzechy włoskie, cytryna, sól, pieprz, bazylia lub pietruszka, świeży czosnek.

Kroimy pieczarki drobno następnie podsmażamy na rzepakowym oleju. Następnie świeżą marchewkę siekamy w paski i dodajemy do grzybków – wsypujemy odrobinę soli i ulubionych ziół (może być także curry), trzymamy na ogniu aż zrobią się miękkie, na koniec dodając czosnku. Następnie można przygotować rukolę i uciąć jej długie łodyżki. To już w pewnym sensie gotowa sałatka. Jak tylko smażone warzywa ostygną, przekładamy je do salaterki, na wierzch dajemy rukolę obsypaną drobno pokrojonymi włoskimi orzechami, przyprawami i sokiem z cytryny. Sałatkę mieszamy w czasie nakładania na talerz.

Sałatka z rukolą to lekki dodatek do mięsnych obiadów, ale moż| też być pożywną kolacją.

Zainteresował Cię ten wpis? Wejdź zatem w ten link, dowiedz się tutaj (https://plock.centrumdemed.pl/), czy kolejne posty również wydadzą Ci się zajmujące. Wierzymy, że tak.

Świetnie też sprawdza się z makaronem.

Prosty i szybki makaron
Jak wyobrazić sobie dietę bez dobrego makaronu. Pełnoziarnisty makaron jest pożywny i co ważne: nie jest tuczący. Kaloryczność dania ma związek z dodatkami. Makaron z atlantyckim wędzonym łososiem i rukolą jest pyszny, zdrowy i każdy może go przyrządzić w kilkanaście minut

Składniki: razowy makaron, łosoś wędzony w plastrach, orzechy, rukola, pietruszka, sól, pieprz i dowolne zioła, mleko.

Gotując makaron, podsmażamy na mleku plastry łososia drobno posiekane. Łączymy składniki w garnku, a później obsypujemy zmielonymi orzechami. Jeśli ktoś lubi można dosypać też konserwową kukurydzę i starty ser (gouda lub klasyczny parmezan). Dopiero na końcu dokładamy rukolę.

Potrzebne składniki znajdziemy tu : .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*